MR-scanning i København

Står du netop og skal til at bestille tid til en MR-scanning i København? I København findes der et væld af offentlige og private tilbud, hvor du kan få foretaget din undersøgelse.

Her på siden kan du blive klogere på alt det, du skal vide, inden din MR-scanning i København.

Annonce

Bange for sygdom i kroppen?

Hør Pouls historie herunder og bliv klogere på, hvad en MR-scanning har betydet for ham.

Hvad er MR-scanning?

MR er en forkortelse for ”Magnetisk Resonans” og er en metode til scanning, der fungerer vha. magnetisme frem for stråling, som det ellers er tilfældet med CT- og røntgenscanninger. Undersøgelsen har været anvendt i over 35 år og er ganske risikofri.

 

Hvordan bruges MR-scanning til diagnosticering?

En MR-scanning kan bruges til at danne detaljerede billeder af kroppens indre, der gør det nemt at diagnosticere og skræddersy den bedst mulige behandling.

 

Denne type scanning bruges til at undersøge forandringer i kroppens væv, led og bløde organer. Den kan bruges til at diagnosticere:

 

  • Kræftsvulster – en MR-scanning er et vigtigt værktøj til at opdage kræft i tidlige stadier. Billederne kan nemlig opdage kræftsvulster helt ned til 3-4 mm. Det forøger derfor markant chancerne for en effektiv behandling.

 

  • Godartede svulster og cyster – gennem en scanning kan man få vished om, hvorvidt en svulst er godartet eller ej. Godartede svulster samt cyster kan fjernes operativt, hvis de generer i hverdagen.

 

  • Ledsygdomme – eksempelvis kan gigt, hofte- og knæskader nemt kortlægges, så en effektiv smertelindring og behandling kan gå i gang.

 

  • Hjerte- og organsygdomme – med MR-scanning kan man kortlægge medfødte hjertefejl og sygdomme i hjertemuskulaturen og andre bløde organer.

 

MR-scanning med kontrast

I nogle tilfælde vil din læge vurdere, at du skal have indsprøjtet kontrastvæske inden scanningen. Kontrastvæske er ganske ufarligt og sprøjtes direkte ind i blodåren. Det gør det nemmere at skelne det raske væv fra det syge, når lægen skal gennemgå billederne.

Bliver du undersøgt inden for det private, vær da opmærksom på, at prisen for kontrastvæsken lægges oveni den samlede pris for MR-scanningen.

 

Hvordan foregår en MR-scanning skridt for skridt?

Allerede inden du bliver undersøgt, vil du blive bedt om at udfylde et MR-skema, der sikrer, at du kan deltage i scanningen. Derudover er det vigtigt, at du ikke har nogen smykker eller andre metalgenstande på dig under scanningen.

 

MR-scanningen foregår i et cylinderformet rør, hvor der både er lys og ventilation. Du vil blive bedt om at ligge på et leje, og det er vigtigt, at du ligger helt stille. Ellers kan billederne ikke bruges.

 

Mens der bliver taget billeder, vil du høre en larmende, bumlende lyd fra maskinen. Derfor vil du blive tilbudt et sæt høreværn, inden undersøgelsen går i gang.

 

Lider du af klaustrofobi, kan du aftale med din læge, hvad I kan gøre for at give dig en god oplevelse.

 

Hvor lang tid tager en MR-scanning?

En MR-scanning kan vare mellem 30 og 90 min. Det afhænger først og fremmest af, om du skal have foretaget en helkropsscanning eller blot en scanning af en enkelt region i kroppen, fx knæ eller hofte.

 

Hvilke muligheder er der for MR-scanning i København?

Der er et væld af både offentlige og private klinikker, der tilbyder MR-scanning i København. Fælles for dem alle, er, at der står dygtige specialister klar til at hjælpe dig med en god og brugbar diagnosticering.

 

Uanset om du har mistanke om sygdom eller ønsker at blive scannet som en del af forebyggelsen, er der derfor rig mulighed for at få en tid til MR-scanning i København.

 

MR-scanning i København med eller uden henvisning?

Inden du bestiller tid til en MR-scanning i København, er det først og fremmest afgørende, hvorvidt du vælger et offentligt eller privat tilbud.

 

Med en henvisning fra din egen praktiserende læge eller en specialist kan du helt betalingsfrit få en MR-scanning i København inden for det offentlige sundhedsvæsen.

 

Ønsker du derimod at blive undersøgt inden for det private, kan du ringe og bestille en tid helt uden henvisning. Vær blot opmærksom på, at der vil være fuld brugerbetaling.

 

MR-scanning på et offentligt hospital i København

Inden for offentlige udbydere i København finder du bl.a. Bispebjerg Hospital, der tilbyder MR-scanning i København. Med en henvisning i hånden kan du selv vælge, hvilket offentligt tilbud, du vælger at benytte dig af.

 

MR-scanning på et privathospital i København

Ønsker du at få en MR-scanning på et privathospital i København, er der også her mange muligheder. I byen finder du bl.a. Aleris-Hamlet, der har flere afdelinger fordelt rundt omkring i landet.

Ventetid på MR-scanninger i København

Ventetiden på MR-scanninger i København varierer fra sted til sted. Inden for det offentlige kan der forekomme ventetider på op til 72 uger, mens det i private klinikker og hospitaler er muligt at få en tid inden for få dage.

 

Det samme gør sig gældende for resultatsvar. I det offentlige vil der typisk gå op til 4 uger, mens du i det private kan få svar i løbet af få hverdage.

 

Prisen på MR-scanninger i København

Priserne på MR-scanninger i København varierer efter flere parametre:

 

  • Undersøgelsens omfang – først og fremmest er det afgørende, hvor meget af kroppen, der skal undersøges. En helkropsscanning vil typisk koste i omegnen af flere tusinde kroner, mens MR-scanning af bestemte regioner i kroppen vil være billigere.

 

  • Den konkrete klinik – hver privatklinik har deres egne priser. Derfor kan det være en god idé at undersøge de forskellige tilbud, inden du beslutter dig for en endelig løsning. Kender du nogen, der allerede har brugt en privatklinik, kan de måske anbefale en til dig.

 

Bliver du behandlet inden for det private, og har du samtidig en privat sygesikring, kan du undersøge, om du kan få dækket nogle af udgifterne i forbindelse med din MR-scanning i København.

 

Hvad sker der efter min MR-scanning i København?

Når din MR-scanning i København er overstået, vil der gå noget tid, før resultatet vil blive videresendt til din læge eller specialist. Du vil derefter blive kaldt ind til en samtale omkring det videre behandlingsforløb.

 

 

Annonce

Anbefaling af Helkropsmr.dk

Hør Dortes forløb med Helkropsmr.dk.