Må jeg dyrke sport?

Om du er sund og rask nok til at dyrke sport eller ej, blander vi os selvfølgelig ikke i. Den del bør du aftale med din læge eller andre med sundhedsfaglige kompetencer. Ofte opfordrer læger og fysioterapeuter, dog til at man holder sig igang så meget som muligt. Derfor vil vi her informere lidt om sporten Padel tennis, da det er en sjov sport, men får pulsen op, men det er en sport der er ret skånsom mod kroppen hvor alle kan være med.

Padel

Sporten Padel Tennis, også bare kaldet Padel, er en sport der er blevet meget populær de sidste år – og som stadig vokser. Padel giver både motion, bevægelse og socialt samvær. Har du ikke spillet Padel før, og måske slet ikke dyrket sport, skal du ikke holde sig tilbage, alle kan være med her, og man lærer det hurtigt.

Hvorfor Padel?

Der er mange gode bud på en sport du kan kaste dig over. Grunden til vi her sætter fokus på Padel, er at det er forholdsvis skånsomt for kroppen, man kan spiller i sit eget tempo og så er det sjovt og findes i de fleste byer. Kender du ikke Padel tennis, kan vi anbefale dig at kigge på linket herunder. Her finder du både information om sporten, hvor du kan spille, og hvilket udstyr man kan vælge at investere i, hvis man bliver bidt af sporten – og det er der en vis risiko for.

Læs mere her.

Kort fortalt spilles Padel på en bane der er afgrænset af glasvægge, som man bruger som bander og spiller op ad. Denne måde at spille på, gør at man ved at placere sig rigtigt på banen, kan undgå at løbe unødigt meget. Man udnytter simpelthen at en lang bold vil ramme bagvæggen, og komme tilbage til en. Ud over det er banen lidt mindre end en tennisbane, og så spiller man 2 mod 2, så man er 2 til at dække banen. Dog skal du nok få pulsen op, der skal løbes og slås til bolden, men du har mange muligheder for selv at variere dit spil og få det til at passe til dit tempo. 

Udstyr

Vil du prøve kræfter med Padel, er det bare at booke tid i den nærmeste Padel hal, de findes over hele landet. Du møder op i sportstøj som fx. shorts og t-shirt, og så et par gode løbesko. Får du smag for det, er der dog lidt udstyr det kan betale sig at investere i, bl.a. et par gode Padel sko. Bolde og bat kan du også gå ud og købe, men stort set alle haller stiller dette til rådighed, så det er ikke et krav for at komme i gang. Du kan læse meget mere om det hele på førnævnte link. God fornøjelse.